Moncho



Ramon Calabuch i Batista, conegut artísticament com a Moncho (Barcelona, 26 de juliol de 1940 - Mataró, 28 de desembre de 2018) va ser un cantant català d'ètnia gitana, especialitzat en boleros, i que va enregistrar la major part de la seva discografia en castellà, encara que també va enregistrar tres discos en català.


L'any 1993, però, publicà un disc en català Paraules d'amor, que obté una considerable difusió i que és presentat amb èxit al Palau de la Música Catalana el mateix any. L'àlbum conté onze temes d'autors com ara Joan Manuel Serrat, Raimon, Albert Pla, etc.


Posteriorment, l'any 2003 enregistra el seu segon disc en català, de títol On és la gent?, la cançó que dona nom al treball és de Joan Isaac, cançó que el 2004 van cantar en duet en directe al CD "Només han passat 50 anys" de Joan Isaac. També en aquest disc torna a versionar a Joan Manuel Serrat amb les cançons "Me'n vaig a peu" i "Pare", i a Francesc Pi de la Serra amb "A poc a poc" i canta un duet amb Nina, el tema "Paraules, paraules", el mític "Parole, Parole" en versió catalana.


Ha col·laborat també amb Alejandro Sanz cantant el seu bolero "Me vestí de silencio" en el CD "Alejandro Sanz. Grandes éxitos 1991-2004" o amb el cantaor de flamenc Miguel Poveda, enregistrant en el seu disc en homenatge als poetes en català, de nom "Desglaç", un magnífic duet sobre un poema de Joan Margarit i Consarnau, de títol "No et veuré més". Amb el cantant Dyango ha cantat al disc "Sábanas de seda" (1993) el conjunt de boleros "Entre dos amigos".

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila