Natalia Lafourcade



Maria Natalia Lafourcade Silva (Ciutat de Mèxic, Mèxic, 26 de febrer de 1984), coneguda simplement com Natalia Lafourcade, és una cantant, compositora, actriu, productora musical, arranjador, dissenyadora, i activista mexicana. la seva trajectòria artística ha guanyat nombrosos reconeixements nacionals i internacionals, entre ells dos Premis Grammy, catorze premis Grammy Llatí, cinc premis MTV Video Music Awards Llatinoamèrica, entre d'altres.


Natalia va ser la primera persona educada musicalment sota el Mètode Macarsi desenvolupat per la seva mare per ajudar-la en la rehabilitació després d'un accident amb un cavall que va patir als 6 anys. com Amar et fa mal i els seus primers senzills, a més del seu àlbum debut, que van arribar als primers llocs de popularitat a Mèxic i són considerats com algunes de les cançons més influents d'aquesta època.


Va ser intèrpret juntament amb Miguel de la cançó guanyadora de l'Óscar «Recorda'm», de la pel·lícula Coco el 2017.16. Tots dos la van presentar a la cerimònia dels Premis de l'Acadèmia del 2018. i reinterpretada el 2018 en conjunt amb Los Angeles Azules, va superar l'agost del 2020 les mil milions de reproduccions a YouTube. Al juny d'aquell mateix any la revista nord-americana Forbes va nomenar Natalia com una de les 100 dones més influents de Mèxic, juntament amb Yalitza Aparicio, Eiza González i Salma Hayek. Al setembre de 2020, va aparèixer a la portada de la revista Vogue en la seva edició per a Mèxic i Llatinoamèrica.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila