New Trolls



New Trolls és una banda italiana de rock progressiu, coneguda per la seva fusió de rock i música clàssica. D'una manera no gaire diferent a la del grup de rock progressiu Yes, la seva història està plena de canvis de formació, projectes spin-off i lluites personals entre els membres de la banda.


El guitarrista Vittorio de Scalzi, el vocalista i guitarrista Nico Di Palo, el teclista Mauro Chiarugi, el baixista Giorgio D'Adamo i el bateria Gianni Belleno van formar New Trolls a Gènova a mitjans dels anys 60. Van triar el nom en referència al fet que un d'ells havia estat prèviament en una banda anomenada Trolls.


Després dels primers concerts als clubs locals, New Trolls es va fer prou popular com per actuar com a actuació secundària dels Rolling Stones a la seva gira italiana de 1967. Més tard aquell any, van llançar el seu senzill debut, "Sensazioni" (1967).


El primer àlbum de llarga durada de New Trolls, Senza orario Senza bandiera, va ser llançat el 1968. El cantautor Fabrizio de André va ajudar a la banda aportant lletres. El segon àlbum de la banda, simplement titulat New Trolls (1970), era una col·lecció de senzills que no formaven àlbums. Just quan la banda començava a fer-se un mal a les llistes europees, Mauro Chiarugi va decidir deixar-ho. Els altres membres van optar per continuar com a quartet.


L'any 1971 New Trolls va publicar el seu àlbum de més èxit, Concerto grosso per i New Trolls. Caracteritzat per l'experimentació primerenca del rock simfònic i els arranjaments de música clàssica escrits pel compositor Luis Enriquez Bacalov, Concert grosso per i New Trolls és considerat un dels millors àlbums de rock progressiu italià que s'han fet mai.


El 1972, Giorgio D'Adamo va ser substituït pel baixista italocanadenc Frank Laugelli. Amb la nova formació, la banda va llançar Searching for a land, un àlbum doble amb una combinació de temes d'estudi i en directe cantats majoritàriament en anglès. L'àlbum era una proposta inconexa i no va funcionar bé comercialment com els esforços anteriors de la banda. El següent àlbum de New Trolls: Ut, va introduir un so més pesat i de rock dur. Encara que l'àlbum va restaurar l'èxit de la banda, diferències creatives serioses entre els membres de la banda van donar lloc a l'aparició de dos camps, amb Di Palo i De Scalzi entrant en una disputa legal per l'ús del nom de la banda.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila