Pablo Alborán



Pablo Moreno d'Alborán Ferrándiznota 1 (Màlaga, 31 de maig de 1989), conegut artísticament com a Pablo Alborán, és un cantautor i músic espanyol, des del seu debut va obtenir deu candidatures a Premis Grammy Llatins, tres el 2011. El cantant ha llançat quatre àlbums d'estudi, dos àlbum en viu, vuit senzills, nou vídeos musicals i diverses col·laboracions musicals. Els seus materials discogràfics són distribuïts per Warner Music Group. sent primer solista signant àlbum a debutar el més alt a Espanya des de 1998.


Nou mesos després de llançar el seu primer àlbum va publicar En acústic, primer concert enregistrat en viu pel cantant que va debutar el primer lloc a Espanya. Diverses setmanes després es va llançar a Portugal aconseguint ser número u durant diverses setmanes. Dels seus senzills en destaquen dos: «Només tu» i «Perdóname» al costat de la cantant Carminho, pertanyents a discos, Pablo Alborán i En acústic respectivament sent números u en vendes tant Espanya com Portugal.


Segons companyia Parlophone, Pablo Alborán ha venut més de milió d'exemplars dels seus tres primers discos al món i en dos anys i mig de trajectòria sent l'artista més venut a Portugal el 201211 i Espanya per dos anys consecutius (2011 i 2012) sumant 30 discos de platí a Europa (23 aconseguits en 24 mesos), dos discos d'or a Amèrica i un a Portugal. Ha estat número u en vendes per 36 setmanes a Portugal (amb els seus discos Tant i En acústic) i 60 setmanes a Espanya (amb els seus tres discos) 96 setmanes com a número u en vendes de discos en aquests dos països. Pablo Alborán també ha estat guanyador de Premi Goya el 2016 per la seva cançó Palmeres a la neu, banda sonora de pel·lícula amb mateix títol amb el compositor Lucas Vidal.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila