Pantera

 


Pantera és una banda nord-americana de groove metall fundada el 1981 pels germans Abbott, Darrell i Vinnie Paul, a Arlington, Texas. El baixista Tommy Bradford s'uniria a inicis de 1981 amb el vocalista Donnie Hart fins a finals del mateix any en què a Tommy se'l substituiria per Rex Brown ia Donnie per Terry Glaze, que a més també era vocalista i teclista.


El 1987 Phil Anselmo es convertiria en el vocalista principal del grup. La banda va romandre activa des del 1981 fins a la seva dissolució el 2003. El 14 de juliol del 2022 es confirma una reunió de la banda amb Phil Anselmo i Rex Brown, com també una gira mundial per al 2023.


El gènere del grup va anar variant amb els anys. Durant la dècada dels 80, juntament amb el cantant Terry Glaze, el glam metall predominava en l'aparença i l'estil de la banda. Després de l'acomiadament de Glaze i l'arribada de Phil Anselmo, la banda abandona les seves arrels, molt influenciades per Kiss, i es bolca en un estil més pesat, període marcat per la publicació de l'àlbum d'estudi Cowboys from Hell el 1990, que els va catapultar a la fama. El 1992 llancen el seu àlbum Vulgar Display of Power, considerat un dels àlbums pioners del groove metall. El 1994, el seu disc Far Beyond Driven debuta al n.º 1 del Billboard 200, i d'aquesta manera Pantera és considerada la responsable de "mantenir amb vida" l'heavy metall en una dècada en la qual el grunge i el rock alternatiu aconseguien el mainstream.


A mitjan dècada dels 90, Pantera va començar a patir nombroses discussions i tensions entre els seus integrants, degut principalment a l'abús de drogues d'Anselmo, cosa que va provocar un comportament erràtic i volàtil per la seva banda, que el va fer distanciar dels seus companys . El cantant atribueix la raó de la seva drogoaddicció a un problema crònic a la seva columna vertebral, causat per anys de violentes actuacions sobre els escenaris, cosa que li provocava un gran dolor. . Anselmo va seguir amb els seus projectes que ja havia fundat anteriorment, Superjoint Ritual i Down, aquest darrer al costat del seu company Rex Brown, baixista de Pantera, i els germans Abbott van formar la banda Damageplan, després d'esperar i intentar reiterada i fallada contactar amb Anselmo, qui s'havia submergit en els altres projectes. Pantera es va dissoldre oficialment el 2003.


Qualsevol esperança d'una reunificació s'enfonsaria amb la tràgica mort del seu llegendari guitarrista Dimebag Darrell, que va ser assassinat a trets a l'escenari Alrosa Villa a Columbus, Ohio, el 8 de desembre del 2004 per un infant de marina anomenat Nathan Gale, després només uns segons d'haver començat el concert de Damageplan.6

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila