Roberta Flack

 


Roberta Flack (Black Mountain, Carolina del Nord, 10 de febrer de 19372) és una pianista i cantant nord-americà de Soul i Quiet storm.


Al llarg de la seva carrera ha aconseguit diversos senzills número 1 com "The First Time Ever I Saw Your Face", "Killing Me Softly with His Song", "Feel Like Makin' Love"; "Where Is the Love" i "The Closer I Get to You", dos dels seus nombrosos duets amb el músic Donny Hathaway. Flack també es destaca per la seva influència al Quiet Storm, juntament amb les seves interpretacions de cançons de diversos compositors, com Leonard Cohen i membres de The Beatles.


Flack va ser la primera artista a guanyar 2 Premis Grammy a millor enregistrament de l'any consecutivament: The First Time Ever I Saw Your Face i Killing Me Softly with His Song, el 1973 i 1974, respectivament; sent igualada en aquesta marca únicament per U2 i Billie Eilish.


En la seva joventut va rebre nocions musicals i classes eventuals a la Universitat Howard. Després d'un període fent classes, va ser descoberta per Less McCann cantant en un club de jazz. Molt poc després i gràcies a ell, va signar amb la discogràfica Atlantic Records.


Els seus dos primers àlbums (First take el 1969 i Chapter 2 el 1970) amb prou feines van sonar i no van arribar a col·locar cap senzill. Però això va canviar quan a la banda sonora de Play Misty for Me es va incloure una versió de The First Time Ever I Saw Your Face (cançó del cantant folk Ewan McColl), que ja apareixia al seu àlbum debut. El single es va convertir en número u i va romandre al capdamunt sis setmanes, convertint-se en un dels majors hits de 1972.


En aquest mateix any Roberta es va unir amb el seu company de classe Donny Hathaway per gravar un àlbum junts, del qual s'extraurien èxits com Where is the Love o la versió del clàssic de Carole King You've Got a Friend.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila