Ron Sexsmith



Ronald Eldon "Ron" Sexsmith (St. Catharines, Ontario; 8 de gener de 1964) és un cantautor canadenc establert a Toronto. Té un fill i una filla. Cantant de veu expressiva i reconeixible, compositor de peces breus i melòdiques, combina amb lucidesa la lluminositat del pop més clàssic i la malenconia del so de la música tradicional. Les seves lletres són parces, senzilles i poètiques. Entre els seus admiradors hi ha Elvis Costello, Sarah McLachlan, Radiohead, Bill Frisell, Elton John, John Hiatt, Rod Stewart, Chris Martin i Paul McCartney.


Sexsmith va començar a tocar amb la primera banda als 14 anys.


Després de mudar-se a Toronto va formar The Uncool i va llançar el seu casset Out of the Duff, i un any després, There's a Way.


Mentrestant, treballant com a guia, va publicar Grand Opera Lane in 1991, cosa que li va permetre guanyar-se el seu primer contracte amb una discogràfica, Interscope Records, amb què va llançar el 1995 el seu disc homònim. Entre 1997 i 2001, Sexsmith va publicar un àlbum bianualment abans de l'aclamat Cobblestone Runway el 2002. El seu àlbum del 2004, Retriever, una mica més orientat al pop que els precedents, està dedicat a la memòria d'Elliott Smith i Johnny Cash. El 2005 va publicar una col·lecció de cançons gravades amb el baterista Don Kerr durant la producció de Retriever, anomenada Destination Unknown. El 2009 va produir al costat de Michael Bublé el senzill "Whatever It Takes".


Els seus primers cinc discos són un exemple de folk-pop, de textos breus integrats amb la malenconia de les melodies, aconseguides amb economia d'acords i instruments, entre els quals sobresurt la cadència de la guitarra. A partir del sisè àlbum, Cobblestone Runway, el productor Martin Terefe va sofisticar el seu estil donant cabuda a l'ús de bases programades i sintetitzadors, sense que el predomini de la guitarra es veiés afectat. Amb Retriever consolida el seu perfil més pop, si bé a l'àlbum d'última publicació mostra que no ha perdut la sensibilitat per la música tradicional.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila