Rory Gallagher



William Rory Gallagher (Ballyshannon, Donegal, 2 de març de 1948–Londres, Anglaterra, 14 de juny de 1995) va ser un músic, compositor i productor irlandès de blues rock, rhythm and blues i rock, conegut mundialment per ser fundador de la banda Prou i per la seva reeixida carrera en solitari.


Va debutar com a guitarrista professional als 15 anys d'edat al sextet Fontana, però al cap de poc temps es va retirar per crear el power trio Taste, el 1966. Després de llançar els discos Taste i On the Boards, va dissoldre la banda per problemes entre els seus membres. va iniciar la seva carrera en solitari el 1971 amb el disc Rory Gallagher. Durant els anys setanta va aconseguir la fama a Europa gràcies a les produccions Deuce, Blueprint i Tattoo, carregats al blues rock, però amb els àlbums Against the Grain i Calling Card es va introduir en nous i diferents estils musicals, com el jazz, rock i hard rock.


Durant la dècada dels vuitanta va publicar només tres àlbums d'estudi, a causa dels seriosos problemes de salut que van derivar d'un consum d'alcohol excessiu. A més, ia finals del decenni, va desenvolupar una severa aerofòbia, contra la qual se li va receptar un fort sedant, la combinació del qual amb el consum d'alcohol van danyar de tal manera el seu fetge que va haver de ser sotmès a un trasplantament. Tot i això, i després d'infectar-se amb estafilococs (SAMR), després de diverses setmanes de cures intensives va morir a Londres als 47 anys.


Amb els anys ha estat considerat un dels músics irlandesos més influents de la història i un dels guitarristes de blues rock més reeixits. A més, fins al 2013 es va estimar que havia venut més de 30 milions de discos a tot el món.1

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila