Sarah Vaughan



Sarah Lois Vaughan (Newark, Nova Jersey, 27 de març de 1924 Los Angeles, 3 d'abril de 1990), coneguda com Sarah Vaughan i anomenada Sassy i La Divina, va ser una cantant nord-americana de jazz. Juntament amb Billie Holiday i Ella Fitzgerald, és considerada per molts una de les més importants i influents veus femenines del gènere.


Vaughan acompanyada per una amiga, Doris Robinson, es va desplaçar a Nova York la tardor del 1942 (quan tenia 18 anys). Vaughan va suggerir a Robinson que participés al concurs Apollo Theatre Amateur Night. Vaughan va tocar l'acompanyament de piano per a Robinson, que va guanyar el segon premi. Vaughan més tard va decidir tornar i competir com a cantant. Vaughan va cantar "Body and Soul" i va guanyar, encara que la data exacta de la seva victòria a l'Apollo és incerta. El premi, com Vaughan va recordar més tard Marian McPartland, va ser de 10 dòlars i la promesa d'una setmana de compromís a l'Apollo. Després d'un retard considerable, Vaughan va ser contactada per l'Apollo a la primavera de 1943 per fer de telonera d'Ella Fitzgerald.


Algun temps després de la seva setmana d'actuacions a l'Apollo, Vaughan va ser presentada al líder de banda i pianista Earl "Fatha" Hines. Billy Eckstine, cantant d'Hines en aquell moment, ha estat acreditat per Vaughan i altres com qui després d'escoltar-la a l'Apollo la va recomanar a Hines. Hines va afirmar més tard que l'havia descobert ell mateix i li va oferir feina a l'acte. Hines va contractar com a cantant Vaughan el 4 d'abril de 1943.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila