Sergio Mendes


Sérgio Santos Mendes (Niterói; 11 de febrer de 1941) és un cantautor i músic brasiler de bossa nova. Té més de 55 publicacions, i toca bossa nova fortament creuada amb jazz i funk.​ És un dels referents internacionals de la música brasilera. Va ser nominat a l'Oscar a la millor cançó original el 2012 com a coautor de la cançó "Real in Rio" de la pel·lícula d'animació Río.


Fill d'un metge, Mendes va estudiar música al conservatori del seu Niterói natal, Brasil.34, amb l'esperança de convertir-se en un pianista clàssic. Mentre que el seu interès pel jazz anava creixent, va començar a tocar a clubs nocturns durant la dècada dels 50, l'època en què naixia el bossa nova. Va tocar amb Antonio Carlos Jobim (considerat el mestre de Mendes) i molts músics jazzistes nord-americans que van visitar Brasil.


Posteriorment, el 1961, va formar el Sexteto Bossa Rio i va gravar el disc “Dance Moderno”. En una gira per Europa i els Estats Units, va gravar àlbums amb Cannonball Adderley, Herbie Mann i va arribar a tocar al Carnegie Hall. Es va establir definitivament als Estats Units l'any 1964, on va gaudir d'àmplia popularitat i fins i tot va arribar a oferir concerts per als presidents Lyndon B. Johnson i Richard Nixon. El seu èxit més important és una versió de la cançó de Jorge Ben Jor: “Més que res”. L'any 2006 arribaria a tocar aquell èxit amb The Black Eyed Peas. Va participar en la creació de la banda sonora de la pel·lícula Río, estrenada el 2011, en la qual va interpretar amb la seva dona Gracinha Leporace aquesta famosa cançó amb el seu grup Brasil '66, èxit musical de l'any 1967; va adaptar una nova versió cridada "Més que Res (Rio Version)" especialment per a la pel·lícula. També li va atorgar la primera nominació al premi Oscar, per la seva participació en la composició de la cançó Real in Río, tema principal de la pel·lícula.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila