Sergio y Estibaliz



Sergio i Estíbaliz va ser un duo musical espanyol format per Sergio Blanco Rivas i Estíbaliz Uranga, que a més van formar matrimoni des del 1975.


Després de sortir de la formació Mocedades (formada amb els germans d'Estíbaliz), van collir nombrosos èxits en les dècades de 1970 i 1980 amb temes com Cantinero de Cuba o Tu tornarás, amb la qual van representar Espanya al Festival de la Cançó d'Eurovisió 1975. El 1993 van formar, juntament amb membres de Mocedades, el grup El Consorci.


Es van conèixer en un concert el 1967. Van entrar a formar part del grup Voces y Guitarras, que més tard es dirien Mocedades, amb els quals van gravar tres discos. El 1971 van decidir abandonar el grup i emprendre carrera en solitari. En 1973, per tant, van gravar el seu primer àlbum, de la mà de Juan Carlos Calderón, titulat Sergio i Estíbaliz.1 Després de l'èxit d'aquest, l'any següent van gravar Pell.


El 1975 van ser elegits per representar Espanya al Festival d'Eurovisió, que se celebraria a Estocolm, amb la cançó «Tu volverás», signada per Juan Carlos Calderón, que arribaria al desè lloc, sent tot un èxit a Espanya i Llatinoamèrica. Aquest mateix any, el 9 de desembre de 1975 van contraure matrimoni a Bilbao. El 1976 van editar l'àlbum Qui compra una cançó. L'èxit acumulat els va fer gravar un disc recopilatori, Queda más vida, i l'any següent van decidir editar un disc homenatge a la terra llatinoamericana titulat Cançons sud-americanes. El 1978 van participar en l'enregistrament de l'àlbum Missa camperola nicaragüenc (del cantautor nicaragüenc Carlos Mejía Godoy) amb altres artistes com Ana Belén o Elsa Baeza cantant dues cançons del mateix i el cant final amb tots els artistes participants.


Després d'intentar un canvi amb la fórmula folk, el 1979 van gravar Beans, amb diversos temes en anglès, que no va tenir l'acceptació esperada per la parella, en canviar dràsticament d'estil musical i fins i tot estètica.


Després de prendre's un descans, en què van tenir una filla, el 1983 van gravar l'àlbum Agua, amb què van tornar als seus orígens. El febrer de 1984 van fer una breu aparició al concert de Quinze anys de música de Mocedades, en què van cantar tres temes amb ells. Aquest mateix any, van participar en el musical Jesucrist Superstar. A l'any següent van editar Cura amb la nit del que va sortir el seu senzill Cantiner de Cuba d'Arturo Pareja Obregón i T'estimo i ja d'Hernaldo Zúñiga. Aquest àlbum els va portar al capdamunt de les llistes de vendes espanyoles i sud-americanes. El senzill Pluja de plata està interpretat a duo amb Mocedades, constituint una raresa en ser l'únic enregistrament de tal grup després de la sortida d'Amaya Uranga i abans de l'entrada de la substituta Ana, només amb els cinc històrics restants per tant. A l'any següent van publicar Sí senyor que va gaudir també de popularitat.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila