Slayer



Slayer va ser una banda nord-americana de thrash metall provinent de Huntington Park, Califòrnia. Fundada el 1981 pels guitarristes Kerry King i Jeff Hanneman, el baterista d'origen cubà Dave Lombardo i el baixista i vocalista d'origen xilè Tom Araya. L'agressiu i ràpid estil de Slayer els faria part dels quatre grans del thrash metall, juntament amb Metallica, Megadeth i Anthrax.


Va aconseguir la fama gràcies a l'edició de Reign in Blood, qualificat com «l'àlbum més heavy de tots els temps» segons la revista Kerrang! Gràcies a aquesta fama, el grup va ser inclòs durant els anys vuitanta dins dels Quatre grans del thrash metall juntament amb Metallica, Megadeth i Anthrax.


La banda ha estat fortament criticada per grups religiosos de ser una banda satànica, pel fet que tant les seves lletres com les portades dels seus àlbums tracten temes com la violència, assassinat, assassins en sèrie, guerra i el mateix satanisme. També han estat acusats de recolzar el nazisme. Aquesta última acusació va ser formulada a causa de l'afició de Jeff Hanneman de col·leccionar material de temàtica nazi i per lletres com la de la cançó Angel of Death, que tracta sobre el metge Josef Mengele. Els membres del grup sempre han negat aquestes imputacions, assegurant que simplement estan interessats en el tema.


Des del seu debut el 1983, la banda ha llançat onze àlbums d'estudi, dos àlbums en viu i dos recopilatoris, i ha venut més de quatre milions d'àlbums només als Estats Units. Ha rebut dos premis Grammy: un el 2007 per la cançó Eyes of the Insane i un altre el 2008 pel tema Final Six, i han liderat festivals mundials com l'Ozzfest i el Download Festival.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila