Stars on 45



Stars on 45 (anomenat també Starsound o Les Estrelles del 45) va ser un projecte de música disc i música pop dels Països Baixos que va tenir gran acceptació a Europa i als Estats Units a principi de la dècada de 1980.


El títol '45' es refereix al fet que cada pista musical era d'un disc de vinil a 45 RPM. Tals senzills eren simplement anomenats "45s".


La banda va estar integrada per músics d'estudi dirigits per Jaap Eggermont, que va crear el concepte de Stars On 45 després d'escoltar un bootleg de cançons de discos maxi anomenat Let's Do It In the 80's. L'enregistrament contenia cançons dels Beatles, The Buggles, The Archies and Madness, i un fragment de Venus de Shocking Blue, del qual Eggermont va aconseguir els drets (copyright). Amb aquest bootleg escoltant-se als salons de ball, Eggermont va crear una versió llicenciada del popurri (medley) usant artistes que sonaven com els originals.


Els imitadors dels Beatles van ser cantants dels Països Baixos: John Lennon per Bas Muys i els altres dos per Hans Vermeulen i Okkie Huysdens. A més de les cançons recreades, un cor original va ser agregat entre cada cançó.


Després del seu primer èxit "Stars on 45 Medley", moltes cançons dels Beatles van ser Nº1 als Estats Units i Nº2 al Regne Unit, igual que els altres enregistraments. Un segon popurri dels Beatles va aconseguir el Nº 67 als Estats Units, d'ABBA el Nº 2 al Regne Unit, de música Motown el Nº55 als Estats Units, i de Stevie Wonder el Nº28 als Estats Units i Nº14 al Regne Unit . També va realitzar un popurri els Rolling Stones.


Hi va haver una gira de promoció anomenada també Stars on 45 (encara que amb intèrprets diferents als de les gravacions d'estudi). Al 1.982, es va portar a escena un espectacle al Huntington Hartford Theater a Hollywood, Califòrnia i es va editar un vídeo del xou el 1.983 per MCA Home Video.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila