The Black Keys


The Black Keys és una banda de rock nord-americana formada a Akron (Ohio) el 2001 i composta per Dan Auerbach (veu i guitarra) i Patrick Carney (bateria).


El duo va començar de forma independent, gravant música en soterranis i produint els seus propis àlbums, abans d'emergir com una de les bandes més populars de garatge rock a la dècada de 2010. El cru so de blues rock de la banda està relacionat directament amb les influències d'Auerbach, incloent a Howlin' Wolf i Robert Johnson.


Amics des de la infància, Auerbach i Carney van formar el grup després d'acabar els estudis. El nom de la banda es va inspirar en un artista amic del grup que patia d'esquizofrènia i que feia servir el terme black keys per descriure "les persones que no estaven del tot bé". Un doble significat també es pot interpretar com el fet que les tecles negres (black keys) d'un piano comprenen l'escala pentatònica del meu bemoll menor, que sovint s'associa amb el blues i el rock.


Després de signar amb el segell Alive, van publicar el seu àlbum debut, "The Big Come Up" el 2002, seguit per "Thickfreakness" el 2003, el qual els va aconseguir un nou segell, Fat Possum Records. Durant la dècada següent, els Black Keys van formar una base d'admiradors amb extenses gires en petits clubs, les seves freqüents publicacions d'àlbums i les seves aparicions en festivals de música. El seu tercer àlbum, "Rubber Factory" publicat el 2004, va rebre bones crítiques i va millorar la imatge de la banda, portant-los a signar un contracte amb el segell Nonesuch Records el 2006. Després d'autoproduir i gravar els seus primers quatre àlbums, el duo va completar "Attack & Release" el 2008, en un estudi professional, contractant el productor Danger Mouse.


La seva entrada al món comercial es va donar el 2010 amb l'àlbum Brothers, amb el seu senzill Tighten Up, que els va fer guanyar tres Premis Grammy. El seu següent disc, "El Camino", publicat el 2011, va aconseguir el número dos del Billboard 200, començant també amb aquest disc la seva primera gira en grans estadis. L'àlbum, i el seu senzill Lonely Boy van guanyar tres premis Grammy. Als MTV Movie Awards del 2012, Johnny Depp va compartir escenari amb ells en una explosiva interpretació.


Al febrer de 2013, la banda nord-americana va triomfar a la LV edició dels premis Grammy, emportant-se els premis al millor disc, millor cançó i actuació rock, a més del Grammy al millor productor que va ser per al guitarrista i cantant, Dan Auerbach.


El 21 de març de 2014, es va anunciar el seu nou àlbum titulat "Turn Blue" i es fixa per ser llançat el 13 de maig de 2014. El primer senzill, Fever va ser llançat el 24 de març. El seu segon senzill, Turn Blue, va ser llançat el 14 d'abril.


El 14 de maig de 2021 llancen un àlbum titulat "Delta Kream" amb la discogràfica Warner Music on interpreten onze versions de temes clàssics de blues de Mississipí. Al disc també hi col·laboren els músics de blues Kenny Brown i Eric Deaton.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila