The Bolshoi



The Bolshoi va ser un grup musical anglès bastant conegut als finals dels anys 1980 gràcies a èxits com Sunday Morning o Away.


La banda es va formar en 1984 a Bath. Componían la formació original Trevor Tanner com a cantant i guitarrista, el bateria Jan Kalicki, i Nick Chown al baix. Tanner y Kalicki havien tocat junts a Moskow, una banda punk de curta durada. Pronto apareixen com a teloners de bandes importants de l'època com The Cult, The March Violets i The Lords of the New Church. El 1985, la banda llança el seu primer senzill, Sob Story, seguit del miniàlbum Giants que va incloure el senzill Happy Boy. El boca a boca va ser tal que The Bolshoi van ser capaces de vendre moltes de les seves primeres actuacions com a cap de cartell.


La banda va emigrar a Londres el 1985 añadint a Paul Clark com a tecladista. L'any 1986 llançar el seu primer àlbum de llarga durada, Friends ampliant la seva gira fora del Regne Unit als Estats Units, Amèrica del Sud i Polònia. L'any 1987 va presentar l'àlbum Lindy's Party amb un son més orientat cap al pop amb cançons molt pegades i comercials.


El Bolshoi sempre és difícil de classificar. S'ha descrit el seu so com pre rock gòtic, molt similar actuant en viu a Bauhaus. Aquests, més coneguts, pertanyen a la mateixa discogràfica. Tanner ha estat reconegut per les seves lletres meditatives i oscures.


Després del partit Lindy's Party, la banda va agafar un quart àlbum, però els problemes amb el seu sello discográfico impidió que va arribar al mercat i la banda es va dissoldre al mateix temps que la dècada de 1980 va arribar al seu final.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila