The Troggs



The Troggs és una banda de música beat procedents d'Andover, Hampshire, a Anglaterra. Als anys 1960 van gaudir de la seva època d'or. La banda es va denominar inicialment "The Troglodytes" (els troglodites). La seva cançó més famosa és Wild Thing de l'any 1966.


Els Troggs es van formar el 1964 i van aconseguir un contracte amb el mànager de The Kinks, Larry Page el 1965. Van gravar el seu treball amb el segell discogràfic de Page, Page One Records, i Page els va enviar a la casa CBS per al seu primer senzill "Lost Girl".1 El seu èxit més popular va ser "Wild Thing", escrit per Chip Taylor, que aconseguiria el número 2 a les llistes britàniques i el número 1 a les llistes nord-americanes (juliol de 1966). Gràcies a una combinació d'un riff enganxós i una lírica coqueta aviat es convertiria en un estàndard al rock de garatge.


Altres èxits van ser With a Girl Like You (juliol de 1966), I Can't Control Myself (setembre de 1966) i Any Way That You Want Me (desembre de 1966). Els Troggs es van anticipar amb les seves majoritàriament senzilles i agressives cançons al que seria la música punk rock. Amb Love Is All Around i Night of the Long Grass van assolir èxits el 1967 en la llavors popular música psicodèlica.


Per falta d'èxits la banda es va dissoldre el març de 1969.1 Ronnie Bond va ser el primer que va provar sort en solitari amb el senzill Anything For You, el març de 1969. A ell el va seguir Reg Presley amb Lucinda Lee un mes més tard . Chris Britton va publicar el seu àlbum en solitari As I Am aquest mateix any. La banda es va tornar a ajuntar aquell mateix any amb el baixista de Plastic Penny, Tony Murray, que substituiria Staples, i el 1974 van treballar de nou per a Larry Page, llavors amb la discogràfica Penny Farthing Records. La versió de la cançó dels Beach Boys Good Vibrations i una versió reggae de Wild Thing no van tenir èxit.


El 1992 els Troggs van gravar amb l'ajuda de R.E.M. un àlbum titulat Athens Andover que va obtenir una bona crítica, encara que les cançons mai es van tocar en directe. Per a l'àlbum Larry Page va reactivar el seu segell Page One Label.


Els Troggs segueixen en actiu, tot i que tres dels membres fundadors: Ronnie Bond (1992), Dave Wright (2008) i Reg Presley (2013) han mort.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila