Ultravox


Ultravox va ser una banda de new wave anglesa sorgida el 1976 que amb el pas del temps va anar canviant d'estils musicals (glam rock, protopunk, synth pop, new romantic i música industrial), fins a la seva separació definitiva el 1996. El 2009, la clàssica alineació de la banda a la dècada de 1980, es va reunir per fer una gira pel Regne Unit i una altra per la resta d'Europa.


La banda va passar per tres etapes, cadascuna es distingia per canvis de gènere musical i de líder. Del 1976 al 1979, el líder de la banda era el cantant John Foxx, que durant la seva estada va dirigir molts canvis d'estil al grup, però no va tenir gran èxit comercial; del 1979 al 1988 seria reemplaçat pel també guitarrista Midge Ure, amb qui el grup va tenir marcats èxits a Europa (entre aquests la cançó «Vienna»); el 1992, després d'una breu separació, el tecladista i violinista Billy Currie va reformar la banda amb nous integrants, però sense tenir gran èxit, donant-la per acabada el 1996. Els dos primers líders mai van estar al grup alhora.


La seva massiva popularitat a Europa, durant la dècada del 1980, la va portar a ser una de les bandes més influents de la música electrònica.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila