Zager & Evans


Zager & Evans van ser un grup de música rock de Lincoln, Nebraska de finals dels anys 1960 i principis dels 1970. El nom prové dels seus dos membres, Danny Zager i Rick Evans, que es van conèixer a la universitat Wesleyana de Nebraska. Dave Trupp i Mark Dalton solien acompanyar el duo.


Zager i Evans es van fer famosos pel tema "In the Year 2525" ("L'any 2525"), escrita per Rick Evans, que va aconseguir el número 1 de les llistes el juliol de 1969. La cançó prevenia sobre els perills de la tecnologia, dibuixant un futur en què la raça humana seria destruïda per les seves pròpies innovacions tecnològiques i mèdiques, així com per la ira divina. L'última estrofa de la cançó insinua un cicle continu de naixement-mort-renaixement de la humanitat.


"In the Year 2525" va estar durant 6 setmanes com a número u a les llistes dels més populars el 1969. També va arribar a ser número 1 al Regne Unit. La coincidència va fer que fos número 1 de les llistes als EUA el 20 de juliol de 1969, data en què els astronautes Neil Armstrong i Buzz Aldrin van allunyar per primera vegada. Va ser nominada també aquest mateix any al premi especial Hugo Award.


La cançó va ser escrita originalment el 1964 i gravada i posada a la venda el 1967 per la discogràfica Truth Record. El duo va signar llavors amb RCA Records.


Danny Zager i Rick Evans van dissoldre el duo, però tots dos continuen al món de la música i segueixen sent amics. Danny Zager construeix guitarres a mida.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila