Avicii



Tim Bergling (Estocolm, 8 de setembre de 1989-Mascat, 20 d'abril de 2018), conegut com a Avicii, va ser un DJ, remesclador i productor musical suec.


Als 16 anys, va començar a publicar els seus remixes en fòrums de música electrònica, la qual cosa el va portar al seu primer contracte discogràfic. El seu àlbum de debut, True (2013), va combinar música electrònica amb elements de múltiples gèneres i va rebre crítiques generalment positives. Va aconseguir el seu punt màxim a la llista dels deu primers en més de quinze països i va encapçalar les llistes internacionals dance. El primer senzill, Wake Me Up, va encapçalar la majoria dels mercats de música a Europa i va aconseguir el número 4 a Estats Units.


El 2015 va llançar el seu segon àlbum d'estudi, Stories i el 2017 va llançar un extended play, titulat Avīci (01). El seu catàleg també inclou els senzills “I Could Be the One” amb Nicky Romero, “You Make Me”, “Hey Brother”, “Addicted to You”, “The Days”, “The Nights”, “Waiting for Love”, Without You i Lonely Together. Bergling va ser nominat per a un premi Grammy pel seu treball a Sunshine amb David Guetta el 2012 i Levels el 2013. Diverses publicacions de música reconeixen Bergling com un dels DJs que van introduir la música electrònica a la ràdio Top 40 a principis del 2010.


Bergling es va retirar de fer gires el 2016 a causa de problemes de salut, com a conseqüència de l'estrès i mala salut mental durant diversos anys. El 20 d'abril de 2018, Bergling es va suïcidar per dessagnament a Masqat, Oman. Va ser enterrat el 8 de juny a la seva ciutat natal, Estocolm. El seu primer àlbum pòstum titulat Tim va ser llançat el 6 de juny de 2019.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila