Billy Paul



Billy Paul, nascut com Paul Williams (Filadèlfia, Pennsilvània, 1 de desembre de 1934-Blackwood, Nova Jersey, 24 d'abril de 2016), va ser un músic i cantant de música soul.


Billy Paul va començar la seva carrera musical als dotze anys apareixent en emissores de ràdio locals de Filadèlfia. Escoltant discos que la seva mare comprava va desenvolupar un estil vocal amb arrels al jazz, el R&B i el pop.


Paul va assistir a l'escola de música de West Filadèlfia per completar la seva formació en tècnica vocal. Per aquesta època va començar a ser conegut al circuit musical de la seva ciutat, apareixent posteriorment en clubs i campus universitaris a nivell nacional. Això li va permetre estar en concert amb figures com Charlie Parker, Dinah Washington, Nina Simone, Mil Davis, The Impressions, Sammy Davis, Jr. i Roberta Flack.


Paul va formar un trio i va gravar el seu primer disc, Why Am I, abans de ser cridat a files. En tornar es va unir al segell New Dawn, que el van posar al grup de Harold Melvin. Posteriorment va gravar els àlbums Feeling Good at the Cadillac Club i Ebony Woman.


Després vindria Going East, amb el segell Philadelphia International Records, el qual li va portar més reconeixement del públic, però no seria fins a 360 Degrees Of Billy Paul amb què aconseguiria l'èxit comercial i de crítica principalment gràcies a la cançó Me and Mrs. Jones».


"Me and Mrs. Jones" va ser número u de l'Hot 100 per tres setmanes el 1972. Va vendre dos milions de còpies i li va permetre a Paul guanyar un premi Grammy en la categoria d'intèrpret masculí de R&B.


Billy Paul va guanyar premis Ebby en múltiples ocasions, així com American Music Awards, i premis de la NAACP.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila