Bronski Beat



Bronski Beat va ser una banda de synth pop britànica que va aconseguir la fama a mitjans de la dècada dels 80, especialment amb el senzill del 1984 Smalltown Boy.


Tots els membres del grup són obertament homosexuals i les seves cançons en són un reflex, algunes de les quals contenen missatges polítics i activistes. Els membres fundadors del grup van ser Jimmy Somerville (vocalista), Steve Bronski (teclat, bateria) i Larry Steinbachek (teclat, bateria).


Somerville va abandonar la banda el 1985 i es va unir al projecte musical The Communards. Després, va continuar la carrera en solitari. Va ser reemplaçat per John Foster, amb qui la banda va continuar tenint èxits al Regne Unit i Europa fins al 1986. La banda va continuar contractant vocalistes fins a la seva dissolució el 1996. Foster va deixar Bronski Beat després del seu segon àlbum, i la banda va utilitzar una sèrie de vocalistes abans de dissoldre's el 1995. Steve Bronski va reviure la banda el 2016, gravant nou material amb el membre de la dècada de 1990 Ian Donaldson. Larry Steinbachek va morir més tard aquest any; Steve Bronski va morir el desembre del 2021.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila