Charlie Musselwhite




Charles Douglas Musselwhite (nascut el 31 de gener de 1944) és un harmònic i líder de banda de blues elèctric nord-americà, un dels bluesmen blancs que es va destacar, juntament amb Mike Bloomfield, Paul Butterfield i Elvin Bishop, com una figura fonamental per ajudar a reviure. el moviment Chicago Blues dels anys 60. Sovint se l'ha identificat com un "blues blanc". Musselwhite va ser la inspiració per a Elwood Blues; el personatge interpretat per Dan Aykroyd a la pel·lícula de 1980, The Blues Brothers.


Musselwhite va néixer a Kosciusko, Mississipí, de pares blancs. Originalment va afirmar que era d'ascendència en part choctaw, en una entrevista de 2005 va dir que la seva mare li havia dit que era d'ascendència Cherokee llunyana. La seva família considerava natural tocar música. El seu pare tocava la guitarra i l'harmònica, la seva mare el piano i un parent era una banda d'un sol home.


Als tres anys, Musselwhite es va traslladar a Memphis, Tennessee. Quan era adolescent, Memphis va viure el període en què el rockabilly, el western swing i el blues elèctric es van combinar per donar a llum el rock and roll. Aquest període va comptar amb Elvis Presley, Jerry Lee Lewis, Johnny Cash i músics menys coneguts com Gus Cannon, Furry Lewis, Will Shade i Johnny Burnette. Musselwhite es va mantenir cavant sèquies, col·locant formigó i fent córrer la llum de la lluna en un automòbil Lincoln de 1950. Aquest entorn va ser una escola de música i també de vida per a Musselwhite, que finalment va adquirir el sobrenom de Memphis Charlie.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila