Enrique Iglesias



Enrique Miguel Iglesias Preysler (Madrid, 8 de maig de 1975) és un cantant, compositor, productor discogràfic i actor espanyol. És fill del cantant Julio Iglesias i d'Isabel Preysler.


Va començar la seva carrera musical el 1995 en signar un contracte amb Fonovisa, propietat de l'empresa mexicana Televisa, la qual va impulsar la seva carrera als seus inicis entre els països de parla hispana i la diàspora hispana als Estats Units. El 1999 va signar amb el segell Interscope i va fer un crossover per al mercat de parla anglesa. També va signar amb Universal Music Llatí, propietat d'Universal Music per llançar els seus discos en espanyol. El 2010 es va separar d'Interscope i va signar amb el segell Universal Republic. El 2015 va fitxar per Sony Music.


L'artista ha venut més de 70 milions de produccions musicals entre discos i senzills físics i digitals en anglès i espanyol. Als Estats Units ha venut més de 19 milions de còpies i se situa com un dels artistes llatins amb més vendes.


Enrique Iglesias ha guanyat els premis més importants i prestigiosos de la indústria discogràfica. El cantant compta amb un Grammy al millor artista llatí. També té cinc Grammy Llatins, cinc premis Billboard, 45 Billboard Llatins, 10 World Music Awards, 8 American Music Awards, 10 Latin American Music Awards, 23 premis El nostre, 15 premis Joventut, 20 premis ASCAP, tres MTV Europe Music Awards, quatre premis 40 Principals, dos Orgullosament llatí, un Premis Ondas o una gavina de plata al Festival de Vinya del Mar, entre d'altres.


Fins ara ha situat cinc senzills en els cinc primers llocs de les llista nord-americana Billboard Hot 100 (incloent-hi dos número u). El cantant ostenta el rècord d'haver situat 27 cançons al primer lloc del Billboard Hot Latin Tracks. També compta amb un total de 13 números un a la llista dance de Billboard, més que cap altre cantant masculí.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila