Eric Burdon



Eric Victor Burdon (11 de maig de 1941, Walker, Newcastle upon Tyne) és un cantant i compositor britànic de blues, rhythm and blues i rock. Es va fer famós com a líder de The Animals i del grup de funk rock War, abans d'iniciar la seva carrera com a solista. Ha estat inclòs per Rolling Stone al lloc 57è de la seva llista dels 100 millors cantants de tots els temps.


Va ser membre fundador i vocalista de The Animals, banda originalment formada a Newcastle en els primers anys seixanta. Burdon va cantar molts clàssics dels Animals com "The House of the Rising Sun", "Good Times", "Don't Let Me Be Misunderstood", "Bring It On Home to Me" i "We Gotta Get Out of this Place" .


El teclista Alan Price i el baterista John Steel, membres originals d'Animals, van abandonar la banda, i van ser reemplaçats per Dave Rowberry i Barry Jenkins, respectivament. El 1966, els membres restants Chas Chandler i Hilton Valentine se'n van anar del grup, excepte Barry Jenkins i Burdon, i la banda va canviar el seu nom pel d'Eric Burdon and the Animals. A aquest grup se li van unir el futur membre de Family John Weider i el futur guitarrista de The Police Andy Summers. Aquest grup va tenir èxits amb cançons com "When I Was Young", "Sky Pilot" i "Monterey". Aquesta unió va durar fins a 1969, va tenir grans canvis en la formació i va canviar el seu nom Eric Burdon and the Animals pel d'Eric Burdon and the New Animals.


Quan els New Animals se'n van anar, Burdon va unir forces amb el grup funky de Los Angeles War. L'àlbum Eric Burdon Declares War va crear clàssics com "Spill The Wine" i "Tobacco Road". El 1971 Burdon va començar la seva carrera en solitari.


Burdon es va tornar a unir amb els altres Animals originals el 1976 i 1983, però aquesta unió va acabar aviat. Tot i així, a la reunió de 1983 es ​​va publicar el senzill The Night, que havia estat ignorat a les llistes de vendes. Burdon va dirigir a uns quants grups anomenats Eric Burdon Band o alguna variació semblant, amb constants canvis en la formació.


La seva popularitat es va fer més forta a l'Europa continental que al Regne Unit o als Estats Units. Avui dia continua gravant i fent concerts, en solitari o al capdavant d'una altra versió d'Eric Burdon and the Animals. El 1990, un nou Eric Burdon and the Animals va gravar una versió del senzill Sixteen Tons, de Merle Travis, per a la pel·lícula Joe contra el volcà, en els crèdits inicials del qual va aparèixer.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila