Falco



Johann "Hans" Hölzel (Viena, 19 de febrer de 1957-Entre Villa Montellano i Puerto Plata, 6 de febrer de 1998), més conegut com a Falco, va ser un cantant i compositor austríac de new wave, synth pop, hip hop, pop i rock, entre d'altres. Ha venut 60 milions d'àlbums a tot el món. Es va convertir en un dels artistes més famosos del rap i el new wave als anys 80. En la seva carrera va tenir quatre números 1 a diversos països europeus, per les cançons «Der Kommissar», «Junge Römer», «Rock Me Amadeus» , «Jeanny» i «Coming Home (Jeanny Part 2)». D'aquestes, només «Rock Me Amadeus» va tenir èxit a la llista Billboard i un cinquè tema, «Vienna Calling», va escalar fins a la posició Núm. 18 en aquesta llista.


Falco ha estat l'únic músic fins ara que ha posat a la primera posició dels Estats Units un tema en alemany, amb «Rock Me Amadeus» (1986). Per aquest motiu, sovint se'l considera un one-hit wonder (artista d'un sol èxit).


Originari de Viena, va ser l'únic supervivent d'un naixement de trigèmins. Es va graduar al Conservatori de música de la seva ciutat natal el 1977. Va viure durant un breu període a Berlín Occidental i es guanyava la vida cantant en una banda de jazz-rock.


De tornada a Viena, ja es denominava a si mateix amb el sobrenom de Falco, el qual sembla que prové de l'homenatge que fa a l'esquiador Falko Weisspflog (originari d'Alemanya Oriental). Aviat, comença a tocar a les bandes austríaques Spinning Wheel i Hallucination Company.


Durant el període del 1978 al 1983, quan començava a despuntar com una estrella de rock internacional pels seus propis mèrits, va formar part com a baixista de la banda Drahdiwaberl, una agrupació de hard-rock i punk.


En aquest grup musical també va fer els seus primers intents com a lletrista i compon la cançó Ganz Wien, que també inclouria al seu àlbum debut en solitari, Einzelhaft, de 1982.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila