Gino Vannelli


Gino Vannelli (nascut el 16 de juny de 1952) és un cantant i compositor de rock canadenc que va tenir diverses cançons d'èxit als anys 1970 i 1980. Els seus senzills més coneguts inclouen "People Gotta Move" (1974), "I Just Wanna Stop" (1978), "Living Inside Myself" (1981) i "Wild Horses" (1987).


Vannelli va néixer en una família italiana a Montreal, Quebec. El seu pare, (Joseph) Russ Vannelli, va cantar amb les bandes de ball de Montreal dels trompetistas Bix Belair i Maynard Ferguson. La seva primera ambició era ser bateria. Admirava Gene Krupa i Buddy Rich, i va tocar la bateria en una banda de pop mentre era a l'institut. El 1969, als disset anys, va signar un contracte amb RCA Records, amb el nom de Vann Elli. Va estudiar teoria musical a la Universitat McGill de Mont-real.


Vannelli i el seu germà, Joe, es van traslladar a Los Angeles el 1972. Desesperats i trencats, van esperar hores a l'aparcament dels A&M Studios, amb l'esperança d'aconseguir un contracte discogràfic. Quan finalment va sorgir Herb Alpert, el copropietari d'A&M Records, Vannelli va córrer cap a ell i li va donar una cinta de demostració mentre era perseguit pels guàrdies de seguretat. Alpert va signar Vannelli i va llançar el seu àlbum debut, Crazy Life, l'estiu de 1973.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila