Giorgio Moroder




Giovanni Giorgio Moroder és un compositor, compositor i productor discogràfic italià. Anomenat el "Father of Disco", Moroder té el crèdit de ser pioner en l'eurodisco i la música electrònica de ball. El seu treball amb sintetitzadors va tenir una gran influència en diversos gèneres musicals com Hi-NRG, Italo disco, new wave, house i música techno.


Quan a Munic als anys setanta, Moroder va iniciar el seu propi segell discogràfic anomenat Oasis Records, que uns anys més tard es va convertir en una subdivisió de Casablanca Records. És el fundador de l'antic Musicland Studios de Munic, un estudi d'enregistrament utilitzat per molts artistes com els Rolling Stones, Electric Light Orchestra, Led Zeppelin, Deep Purple, Queen i Elton John. Va produir senzills per a Donna Summer durant l'era disco de mitjans i finals de la dècada de 1970, incloent "Love to Love You Baby", "I Feel Love", "Last Dance", "MacArthur Park", "Hot Stuff", "Bad Girls". ", "Atenuar totes les llums", "No més llàgrimes (Ja n'hi ha prou)" i "A la ràdio". Durant aquest període, també va publicar molts àlbums, inclosos From Here To Eternity (1977) i E=MC2 (1979) impulsat per sintetitzadors.


Moroder va produir l'artista discogràfica Suzi Lane i el seu àlbum disco i el single número u "Ooh La La". Va tenir un segon senzill clàssic menor "Harmony" a Elektra Records l'any 1979. Va començar a compondre bandes sonores i partitures de pel·lícules, com Midnight Express, American Gigolo, Superman III, Scarface, The NeverEnding Story i la restauració de Metropolis de 1984. El treball de Moroder a la pel·lícula Midnight Express (1978), que contenia l'èxit internacional "Chase", li va guanyar l'Oscar a la millor banda sonora original i el Globus d'Or a la millor banda sonora original. També va produir una sèrie de cançons de discoteca electrònica per als Three Degrees, dos àlbums per a Sparks i un bon grapat de cançons de l'àlbum Bitterblue de Bonnie Tyler, així com el seu senzill de 1985 "Here She Comes". El 1990, va compondre "Un'estate italiana", el tema oficial de la Copa del Món de la FIFA de 1990.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila