Javiera Mena



Javiera Alejandra Mena Carrasco (Santiago, 3 de juny del 1985) és una cantautora, productora discogràfica i música xilena d'electropop.

Des de petita Javiera va ser influenciada per la «Música AM», que correspon a la música que era radiada a Xile al dial AM durant els tardans anys 80 i principis dels 90 que escoltava durant la seva infància. Des de petita va pertànyer al cor de l'església; va estudiar al col·legi catòlic Santa Elena.[cita requerida] Després va estudiar quatre anys composició i arranjaments musicals a l'Acadèmia ProJazz de Santiago de Xile.


Va començar a tocar el 2001 com a part del circuit de grups de rock independents de Santiago a Universitats i festivals autogestionats, els quals van servir com els seus primers escenaris. Entre el 2002 i el 2005 va actuar a Santiago amb els músics argentins Rosario Bléfari i María Fernanda Aldana (dels grups Suárez i El Otro Yo) i Entre Ríos, igual que amb el grup de post-rock nord-americà L'Altra. Durant aquest període, ella va passar per diferents instruments per realitzar les seves composicions, des de la guitarra als teclats, des del tiple al piano de cua i des de Fruity Loops a Orión, a més de programaris i sintetitzadors. Ha escrit cançons acústiques, electròniques, pop i en ritmes folklòrics. Va treballar amb músics de grups xilens com Congelador i Termita i amb productors com Cristián Heyne i Gabriel Vigliensoni.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila