John Frusciante



John Anthony Frusciante (Nova York, 5 de març de 1970) és un guitarrista, compositor i productor nord-americà. Actualment és el guitarrista dels Red Hot Chili Peppers, amb qui ha enregistrat set àlbums d'estudi en els períodes 1988-1992, 1998-2009 i 2019-present. També té una llarga carrera solista activa, havent llançat dotze àlbums i 5 EP en solitari; els seus enregistraments inclouen elements que van des del rock experimental i ambient, fins a New Wave i música electrònica.


Frusciant es va unir a Red Hot Chili Peppers el 1988 en substituir el guitarrista Hillel Slovak, que acabava de morir per sobredosi de drogues. La seva primera aparició va ser a l'àlbum de 1989 Mother's Milk, per després gravar el clàssic Blood Sugar Sex Magik, que es va convertir en un èxit. La sobtada fama i les constants gires van fer que Frusciante abandonés la formació el 1992, i es reclogués a casa seva per tornar-se addicte a l'heroïna i gravar una sèrie de discos en solitari. El 1998 el guitarrista va completar amb èxit un procés de rehabilitació que li va permetre tornar als Red Hot Chili Peppers el mateix any i gravar amb ells el disc Californication. Va romandre com a membre estable de la formació fins al 2009, any en què decideix abandonar-la novament per centrar-se en la seva carrera en solitari. Una dècada després, el desembre del 2019, va ser anunciat el seu retorn al grup després de la sortida de Josh Klinghoffer, que l'havia reemplaçat després de la segona sortida de la banda.


Va ser elegit per la revista Rolling Stone al lloc número 72 de la Llista dels 100 guitarristes més grans de tots els temps,3 i segons l'enquesta "The Axe Factor" produïda per la cadena BBC d'Anglaterra ha estat nomenat el millor guitarrista dels darrers 30 anys.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila