Juan Luís Guerra



Juan Luis Guerra Seijas (Santo Domingo, 7 de juny de 1957) és un cantautor, arranjador, músic, productor musical i empresari dominicà qui ha venut més de 70 milions de discos, que ha guanyat nombrosos premis, inclosos 27 Grammy Llatins, dos Grammy nord-americans i onze Premis Latin Billboard, va ser honrat com a Icona de BMI a la 13a edició dels Premis Llatins de BMI, nomenat Compositor Llatí de l'Any de 1995 de BMI, les composicions de Guerra han guanyat 14 Premis Llatins de BMI.


La seva carrera comercial va començar amb els àlbums Mudanza y acarreo (1985) i Mentre més ho penso... tu (1987). Ell i la seva banda van ser nominats per assistir al Festival OTI de la Cançó i representar la República Dominicana.


El seu següent àlbum, Ojalá que plogui cafè (1989), li va portar el reconeixement internacional. En aquest àlbum barreja la merenga amb melodies suaus i pistes de fons súperràpides, convertint-se immediatament en èxit en molts països d'Amèrica Llatina, amb la cançó del mateix nom com a primer senzill. Posteriorment, es va filmar el vídeo de la cançó, i Juan Luis Guerra i la seva banda 4.40 van començar a viatjar. La cançó es va reviure el 1996 i el 2008 amb les versions de la banda mexicana Cafè Tacuba i la cantant espanyola Rosario Flores.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila