Julieta Venegas



Julieta Venegas Percevault (Long Beach, Califòrnia; 1011 24 de novembre de 1970) és una cantant, compositora, multinstrumentista, productora, actriu i activista mexicana catalogada com una «llegenda» de la música en espanyol. És una de les artistes més reconegudes a nivell mundial.1


Va ser integrant de la banda mexicana de ska i reggae Tijuana No!, en què va compondre la cançó més reeixida de l'agrupació: «Pobre de tu», amb Álex Zúñiga. El 1996 va començar la seva carrera com a solista quan va viatjar a la Ciutat de Mèxic recolzada per la banda Cafè Tacvba. Va aconseguir un contracte amb el segell discogràfic BMG/Ariola, llançant el seu àlbum debut Aquí (1997) igual que la seva següent producció Bueninvento (2000) discos produïts per Gustavo Santaolalla, els quals van ser lloats pels crítics i propagant-se en el públic del rock a Mèxic, Centreamèrica i Amèrica del Sud.


El seu següent àlbum d'estudi Sí (2003) la porta a la fama a Estats Units, Amèrica Llatina i Espanya. Llança la seva quarta producció Limón y Sal (2006), ara amb el segell de Sony & BMG, amb el qual trenca fronteres i aconsegueix popularitat a Amèrica, Europa i Àsia. Amb el seu primer àlbum en viu MTV Unplugged (2008), es va consolidar a nivell mundial i la popularitza més a països no hispanoparlants com Austràlia, Índia, South Africa, Brasil, Regne Unit i Japó, arribant les seves propostes musicals a moltes regions d'Àfrica i Oceania.


Amb la discogràfica Sony Music, va llançar el seu cinquè disc d'estudi, Otra Cosa (2010), el qual és un disc amb menys producció, més personal. Va aconseguir alts nivells, cosa que la va portar a presentar-se en múltiples fòrums internacionals.


Va publicar el seu sisè àlbum d'estudi Los Momentos (2013), amb què va donar un canvi de gènere i aposta per la música indie i minimalista. Aquest àlbum és el menys comercial de la seva carrera, però va arribar a les primeres posicions a botigues digitals. Va llançar el seu setè àlbum d'estudi Algo Sucede (2015), el qual debuta al número 1 a la llista Latin Pop Albums del Billboard, en aquest àlbum va reprendre els so acústics i el seu característic acordió.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila