Katrina & the Waves



Katrina Leskanich neix a la localitat nord-americana de Topeka a Kansas, filla d'un militar de les forces aèries americanes condecorat al Vietnam i una mare que va deixar la seva carrera circense per dedicar-se a la família, composta per Katrina i els seus cinc germans. A la meitat dels anys 70, es muden al Regne Unit, on Katrina comença la seva carrera musical en conèixer el 1979 Vince de la Cruz al cor de l'església on cantava la seva mare. Amb ell i Alex Cooper (graduat en bateria per la Universitat de Cambridge), funden aquest mateix any Katrina and the Waves. The Waves ve del títol d'un llibre de Virginia Woolf, de qui Alex Cooper és parent llunyà.


El 1981, Kimberley Rew s'uneix a la banda (en realitat ell havia tocat en un grup amb Alex Cooper, anomenat ja "The Waves" als 70) i ​​es llancen al mercat pop-rock britànic dels primers 80. Editen dos discos fins que els arriba l'èxit absolut el 1985 amb la cançó "Walking on Sunshine" amb què són nominats als Grammy. A partir d'aquell moment el seu nom entra per sempre a la història del pop-rock britànic dels 80's.


El seu productor de l'època seria amb els anys el productor de R.E.M. precedent. El seu major èxit és la cançó "Sun Street"


En aquesta època realitzen més de 1000 concerts a través del món, sent teloners de Beach Boys, Pointer Sisters, The Kinks o Fleetwood Mac.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila