King Diamond



King Diamond és el pseudònim del músic danès Kim Bendix Petersen (Copenhaguen, 14 de juny de 1956). King Diamond dóna nom també al seu tercer projecte musical (després de Black Rose i Mercyful Fate), en el qual és líder com a vocalista i compositor. La revista Hit Parader el va classificar al número 85 a la llista dels 100 millors vocalistes de Metall del món.


King Diamond va fer el seu debut amb Black Rose, una banda amb influències del rock psicodèlic i de l'hard rock, formada l'any 1979. El 1981 conformaria la banda Mercyful Fate, el seu primer gran projecte, barrejant un complex i fosc heavy metall amb lletres explícitament satàniques. Finalment va crear King Diamond com el seu projecte solista, actiu des del 1985, abans de suspendre l'activitat de Mercyful Fate el 1999.


Altres projectes en els quals es va veure involucrat amb anterioritat van ser: Brats, banda de hard rock/punk en la qual va participar com a vocalista el 1981, i en el projecte heavy metall Danger Zone, en aquest mateix any. També va col·laborar el 2004 en el projecte Probot de Dave Grohl, a la cançó "Sweet Dreams" de l'àlbum homònim.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila