King Harvest



King Harvest va ser una banda de rock franco-americana dels anys 70 que es va formar inicialment a Ithaca, Nova York, però es va separar i es va reformar a París on van començar a gravar les seves primeres cançons. Són coneguts pel seu èxit de 1972 "Dancing in the Moonlight". Es van posar el nom de la cançó de 1969 "King Harvest (Has Surely Come)" de The Band, una de les seves influències musicals.


Els quatre membres originals de King Harvest van formar el grup per primera vegada el 1969 a Ithaca, Nova York, on tots quatre: Dave "Doc" Robinson (veu principal/baix/teclats), Ron Altbach (teclats), Ed Tuleja (guitarra) i Rod Novak. (saxo) — assistien a la Universitat de Cornell. En aquest moment, el grup va tocar principalment cançons de versions d'artistes com Sly and the Family Stone, Jimi Hendrix i The Band, entre d'altres, a confraries, bars i altres col·legis locals. El grup es va separar per primera vegada l'any 1971.


No obstant això, un per un, cadascun dels quatre antics companys de banda emigraria a París aquell mateix any, on van reformar King Harvest, ara com a expatriats. Tot i que la pertinença de la banda va fluctuar constantment durant els propers cinc anys, sempre va incloure els seus quatre cofundadors principals. El músic francès Didier Alexandre va ser dels primers a unir-se al quartet, convertint-se en membre del grup a principis dels anys setanta. En un moment donat, la banda estava formada per tres teclistas, amb l'exalumne de Cornell Sherman Kelly (que va escriure "Dancing in the Moonlight") unint-se a Altbach i Robinson a l'instrument. Sherman Kelly havia actuat anteriorment juntament amb Robinson a la banda Boffalongo, que va gravar per primera vegada "Dancing in the Moonlight" l'any 1970. El germà de Sherman Kelly, el bateria Wells Kelly, que va formar la banda Orleans, també va fer un breu període al grup. tant a París com als EUA.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila