La Década Prodigiosa



La Dècada Prodigiosa és un grup de música espanyol, d'estil pop, sorgit el 1985. Es va fer molt conegut per fer popurrís de cançons de diverses dècades. Va representar Espanya al Festival d'Eurovisió del 1988.


El projecte va néixer el 1985,1 creat per Javier de Juan, Manel Santisteban i Manolo Aguilar. Actualment, el propietari i administrador és l'artista Javier Enzo (actual component i un dels més veterans en la seva història) .


Pensat inicialment com un projecte per a l'enregistrament d'un disc recopilatori dels grans èxits musicals de la dècada de 1960 en forma de popurrís, que no tindria continuació (La Dècada Prodigiosa), es va comptar amb les veus de músics d'estudi, com Maria Lar, Josep Maria Guzmán, Andrea Bronston, Juan Canovas o Emilio Cuervo. La iniciativa aconsegueix gran repercussió i es decideix llavors formar el grup com a tal, estant la formació inicial integrada per un grup de 7 ballarins (4 nois i 3 noies) però finalment s'opta per un grup que estaria format per Javier de Juan, Manel Santisteban, Manolo Aguilar, Manuel Rodríguez, Paco Morales, Cecilia Fernández Blanco, Ana Nery, José Carlos Tatay i Álvaro Villarubia. Dos anys després s'hi incorporaven José Subiza i Carmelo Martínez.


El 1988, davant el gran auge de popularitat i repercussió mediàtica del grup, van ser els seleccionats per RTVE per representar Espanya al Festival d'Eurovisió amb el tema Made in Spain (La noia que jo vull), cançó autoria de Francisco Don Diego i Enrique Peiró que els va portar a l'onzena posició. Les regles de l'organització només permetien la presència de sis dels vuit components de la banda sobre l'escenari, per la qual cosa finalment es va optar per comptar amb José Subiza i Carmelo Martínez a les veus principals, Cecilia Fernández i Ana Nery als cors, i tots quatre en coreografia més Manel Santisteban en guitarra i cors i Manolo Aguilar en baix i cors. Un setè membre, Javier de Juan, va dirigir l?orquestra i el vuitè membre, Manolo Rodríguez no hi va poder participar.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila