Leon Rusell



Claude Russell Bridges (Lawton, Oklahoma; 2 d'abril de 1942-Nashville, Tennessee; 13 de novembre de 2016), més conegut com Leon Russell, va ser un cantant, cantautor, compositor, pianista i guitarrista nord-americà. Al llarg de la seva carrera artística va treballar juntament amb artistes com Jerry Lee Lewis, John Lennon, Phil Spector, Rolling Stones i Elton John, així com músic de sessió o suport en grups musicals. La seva carrera en solitari abasta els gèneres country, rock, blues i folk. Té 31 àlbums i va gravar prop de 430 cançons.


Va escriure la cançó Delta Lady, gravada per Joe Cocker. També va organitzar el tour de Cocker 'Mad Dogs and Englishmen el 1970. Més de 100 artistes han gravat la seva cançó A Song for You (1970).


Com a pianista en els seus primers anys, va tocar en àlbums per a The Beach Boys i Jan and Dean. En el seu primer àlbum, Leon Russell, de 1970, van participar John Lennon, Ringo Starr i George Harrison. Un dels seus més grans admiradors, Elton John, va dir que Russell va ser el seu mestre i la seva inspiració, i va gravar The Union el 2010, l'únic duet de John a l'àlbum, el qual seria més tard nominat per a un Grammy.


Russell va produir i va tocar en sessions d'enregistrament per a Bob Dylan, Frank Sinatra, Ike & Tina Turner, The Rolling Stones i altres. Va escriure i va gravar els hits Tight Rope i Lady Blue. Es va presentar al concert de Bangla Desh el 1971 amb George Harrison, Dylan i Eric Clapton. L'any 2011 va ingressar al Rock and Roll Hall of Fame (Saló de la Fama del Rock and Roll).

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila