Los Toreros Muertos



Los Toreros Muertos és una agrupació musical del moviment contracultura conegut com a moguda madrilenya a l'estètica del punk, pop i del rock d'Espanya.


El cantant, dibuixant i cineasta gadità Pablo Carbonell, el baixista gallec Many Moure i el teclista argentí Guillermo Piccolini van formar aquest grup el 1984, en plena moguda madrilenya. La banda es va dissoldre el 1992. Va conrear un tipus de cançó les senyes d'identitat de les quals són una originalitat particular i irreverent i un transgressor sentit de l'humor.


Després del seu maxi senzill Jo no em dic Javier (1985) va venir el seu àlbum debut 30 anys d'èxits (Ariola Records, 1986) on és perceptible l'influx de Madness i l'Orquestra Mondragón. Altres influències musicals reconegudes són Talking Heads i The Police. El 1987 va sortir l'àlbum Per Biafra, amb el popular tema On the desk. El 1989 es va divulgar el seu tercer àlbum, Mundo Caracol, i la seva trajectòria conclou amb l'àlbum Toreros Muertos: Cantan en espanyol, editat el 1992 i produït per Guillermo Piccolini. El nom del grup és una clara referència al grup punk nord-americà Dead Kennedys (Kennedys Morts en anglès).


La seva popularitat es va impulsar a Hispanoamèrica cap al 1988, quan van participar juntament amb altres artistes com Els Presoners, Miguel Mateos, Timbiriche, Franco de Vita, José Feliciano, Yordano, Oceà i els colombians Companyia Ilimitada i Passaport, en un mega esdeveniment de 12 hores de durada anomenat Concert de Concerts, que es va dur a terme entre el 17 i el 18 de setembre de 1988 a Bogotà (Colòmbia), a l'Estadi Nemesio Camacho El Campín.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila