Martika



Marta Marrero, més coneguda com a Martika (Los Angeles, 18 de maig de 1969) és una cantant i actriu nord-americana.


Martika és filla d'un matrimoni de cubans (Oriunds, al seu torn, de les Canàries), que van emigrar de l'illa als Estats Units el 1959. Des de ben petita es va sentir atreta per la música. Ja als quatre anys, va començar a fer classes de cant i dansa. Amb 13 anys va debutar com a ballarina al film “Annie” (1982), dirigit per John Huston. Abans havia intervingut en nombrosos programes de televisió, entre ells Kids Incorporated (Versió infantil de Fama i versió nord-americana de Chiquilladas).


Tot i això, va ser un artista britànic de personalitat extravertida i ambigua, amb un gran talent musical el que la va fer descobrir la seva veritable vocació. "No estava segura del que volia ser, llavors vaig veure Boy George i em vaig dir: Això seré, una estrella del pop"- va declarar Martika. Amb una mica de sort, la CBS va decidir fitxar-la per convertir-la en una estrella a l'estil de Madonna. Martika seria el relleu d'altres cantants per a adolescents com Debbie Gibson i Tiffany.


Per al seu debut el 1988 van escollir el tema More than you know, que seguia els patrons d'aquest tipus de música: Alegre i enganxosa. Va funcionar bé comercialment i es va situar al número 20 de les llistes de popularitat. La segona cançó, “Toy Soldiers” (Una estupenda i ombrívola balada sobre el consum i abús de les drogues) va ser un veritable èxit: L'estiu de 1989 va encapçalar durant dues setmanes la llista Billboard dels Estats Units i degut al seu impactant èxit, va ser gravada en espanyol i japonès. El terreny estava preparat per al llançament del seu primer disc, “Martika” (1989), que va vendre més de tres milions de còpies a tot el món.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila