Mary J. Blige



Mary Jane Blige (El Bronx, Nova York, 11 de gener de 1971) és una actriu i cantant nord-americà de R&B contemporani, de soul i hip-hop, influïda per Chaka Khan, Aretha Franklin i Anita Baker entre moltes altres figures de la música soul.

Va néixer a Nova York i va passar part de la seva infància a Savannah, per a la seva joventut tornar a Yonkers a la seva ciutat natal.3 Quan vivia a White Plains (Nova York) es va gravar en un karaoke cantant el tema d'Anita Baker "Caught Up in the Rapture". L'enregistrament resultant va ser enviat a Andre Harrel, gerent d'Uptown Records, pel padrastre de Mary. Harrel es va quedar impressionat per la seva veu i la va contractar perquè fes els cors a Father MC.


El 1991, Sean "Puffy" Combs; cantant i productor; va començar a treballar amb ella al seu àlbum debut. Mary J. Blige i el seu inconfusible estil vocal van crear un disc que ballava entre el R&B i el rap; What's the 411?. L'àlbum va tenir certa repercussió dins del panorama musical, a excepció dels senzills "Real love", "Sweet love" i "Reminisce". El 1994 i de nou amb l'ajuda en la producció de Sean "Puffy" Combs va editar My life. happy". El seu disc Share my world el 1997 va marcar l'inici de la seva etapa creativa juntament amb Jimmy Jam i Terry Lewis. L'àlbum va ser un veritable hit i va debutar com a número u a la llista Billboard. Els seus singles van ser "I Can Love You", presentant a la rapera Lil' Kim, "Get to Know You Better", "Love Is All We Need" i "Keep Your Head".


Mary editat el 1999 va ser sens dubte un gir a la seva carrera; amb ell reprenia unes arrels amb el soul més pur com a clau de l'àlbum. Si durant la seva carrera havia demostrat la personalitat i la potència de la seva veu, amb aquest àlbum ho fa encara més. Hi ha col·laboracions en la producció de Lauryn Hill, Stevie Wonder i Elton John, així com versions de First Choice, Let no man put assunder, o As de Stevie Wonder. Els temes que més popularitat van gaudir van ser "All that I can say", "Sexy", "Your Child" i "No happy holidays".

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila