Pedro Guerra



Pedro Manuel Guerra Mansito, més conegut com a Pedro Guerra (Güímar, Tenerife, 2 de juny de 1966), és un cantautor espanyol. Inicialment actuava sota el nom de Pedro Manuel.

Va néixer a Güímar, província de Santa Cruz de Tenerife (Canàries) (Espanya), i és fill de Pedro Guerra Cabrera, primer president del Parlament de Canàries i senador pel Partit Socialista Obrer Espanyol, i de Lourdes Mansito Pérez.


Realitzava els seus estudis a l'escola i simultàniament a l'institut de música a la vila d'Arafo del Conservatori Superior de Música de Tenerife, passant a la seu principal a Santa Cruz de Tenerife per estudiar guitarra, instrument que cursarà fins a quart curs al costat del de solfeig.


Amb 16 anys comença les seves actuacions públiques a diferents festes populars de l'illa. La seva primera actuació d'importància va tenir lloc a les festes patronals de Güímar, juntament amb altres grups canaris importants com Taburiente i Los Sabandeños i el cantautor Luis Eduardo Aute. Ja des d´aquesta època comptarà amb la col·laboració ocasional del teclista Luis Fernández.


Als 18 anys es muda a la ciutat universitària de La Laguna, on s'incorpora a la seva vida musical. Allà coneix molts altres cantautors entre els quals hi ha Andrés Molina, Rogelio Botanz i Marisa Delgado. És precisament juntament amb aquests tres músics amb què Pedro Guerra forma Taller Canari de Cançó el 1985. Marisa abandonaria el grup un any després quedant el trio que és més conegut.


La primera experiència discogràfica de Pedro Guerra té lloc el 1985, gràcies a una iniciativa del Govern de Canàries i del Centre de la Cultura Popular Canària. Participa en els temes Entre boires, Recorda't de mi, Cathaysa i Endecha de l'àlbum Nova Cançó Canària editat per aquestes dues institucions. Pedro Guerra, llavors conegut com Pedro Manuel, es convertirà en un dels majors referents de la nova generació de Nova Cançó Canària, caracteritzada per una forta reivindicació social, i per l'ús de sonoritats del folklore canari, fusionades amb música moderna, música llatina i música nord-africana.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila