Rick Astley



Richard Paul Astley (Newton-le-Willows, Lancashire; 6 de febrer de 1966), conegut simplement com Rick Astley, és un cantant, compositor, actor, locutor de ràdio i icona pop britànic.


El 1985, era el cantant d'un grup de soul anomenat FBI, quan va ser vist pel productor musical Pete Waterman qui el va convèncer de mudar-se a Londres per treballar als seus estudis de PWL. Sota la tutela del trio de productors Stock, Aitken i Waterman, Astley va aprendre tot el procés d'enregistrament en estudi el que li va servir com a preparació per al llançament de la seva carrera. Durant molt de temps la gent va pensar que Rick Astley que sortia als vídeos es limitava a fer doblatge de les seves cançons. El seu germà Mark Astley va ajudar a refutar aquestes afirmacions.


El seu primer senzill va ser la poc coneguda "When You Gonna" atribuïda a Rick & Lisa, però el seu primer èxit va ser "Never Gonna Give You Up", de 1987, el qual es va convertir en un èxit immediat i va arribar a ser el senzill més venut al Regne Unit aquest any. L'àlbum Whenever You Need Somebody que contenia la cançó també va arribar al número u al Canadà i el 12 de març de 1988 va arribar al número u de les llistes nord-americanes juntament amb un segon número u per la cançó «Together Forever».


A finals de la dècada de 1980, Astley es va separar de Stock Aitken Waterman i va llançar l'àlbum Free que va tenir un moderat èxit especialment pel senzill de 1991 Cry For Help. En aquest mateix any la RIAA va certificar l'àlbum Whenever You Need Somebody amb dos milions de còpies venudes. El total de vendes de Rick Astley es troba a prop dels quaranta milions de còpies incloent tots els seus àlbums i tots els seus singles.


El seu següent àlbum anomenat Body & Soul llançat el 1993 va ser pràcticament ignorat excepte el senzill «Hopelessly» que va aconseguir la casella número quatre a les llistes musicals d'Adult Contemporani al Regne Unit i 31 als Estats Units a la llista Top 40 Mainstream.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila