Sílvia Pérez Cruz



Sílvia Pérez Cruz (Palafrugell, Girona; 15 de febrer de 1983) és una cantant i compositora espanyola en diversos gèneres musicals. El 2022 obté el Premi Nacional de les Músiques Actuals per “la qualitat creativa i interpretativa de la seva carrera”, així com “per la naturalitat, la versatilitat i l'audàcia de les seves propostes”.


Sílvia Pérez Cruz va néixer el 15 de febrer de 1983 a Palafrugell, Girona. És filla del músic Càstor Pérez Diz i de la poeta Gloria Cruz i Torrellas, autors de l'havanera Vestida de nit, que la pròpia Sílvia Pérez Cruz gravaria anys després. A la seva infància es va nodrir de l'ambient de recerca creativa i desenvolupament artístic de l'Acadèmia Alartis, dirigida per la seva mare, Gloria Cruz, on va ser alumna i anys després, professora.


Des dels 12 anys, va oferir diversos concerts íntims a la taverna La Bella Lola de Calella de Palafrugell, amb el seu pare Càstor Pérez. Junts van gravar l'àlbum Passeig per la memòria (2001), van fer una gira per Cuba la primavera del 2010 i van participar com a convidats especials a la Cantada d'havaneres de Calella de Palafrugell del 2010. El seu últim concert va ser a Torroella de Montgrí aquell mateix any. Al seu repertori hi havia cançons com «Alfonsina i el mar», «20 anys», «Jo voldria viure a l'Havana» ​​o «A mi no m'agrada el coco», entre d'altres.


Des dels 4 anys, Sílvia Pérez Cruz va cursar estudis musicals i als 18 anys es va traslladar a Barcelona, ​​on va continuar formant-se a la música, a l'Escola Superior de Música de Catalunya. Va cursar solfeig, saxo i piano clàssics, calaix, harmonia, cant (jazz i flamenc), improvisació, arranjaments, saxo (jazz), composició, etc. Es va llicenciar en cant jazz per l'ESMUC.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila