Sylvester



Sylvester James Jr. (Los Angeles, 6 de setembre de 1947-San Francisco, 16 de desembre de 1988), popularment conegut com Sylvester, va ser un cantant, ballarí, model i artista drag queen. És conegut pels seus vestidors i perruques femenines i per ser un dels artistes més importants del so disc, a finals dels anys 70.


Sylvester de vegades era conegut com la «Reina del Disc», encara que aquest sobrenom també s'ha atorgat a algunes dones de l'era disc, com Gloria Gaynor o Donna Summer. Les seves cançons més importants van ser "You Make Me Feel (Mighty Real)", "Dance (Disc Heat)" (tots dos de 1978) i "Do You Wanna Funk" (1982).


Conegut per cantar en falset (tot i tenir una veu de baríton), va ser també un dels pioners del so Hi-NRG, de finals dels anys 70 i inicis dels 80, juntament amb Patrick Cowley, també músic,6 i va rebre influències des d'Europa de grups com Telex o músics com el productor i el DJ italià Giorgio Moroder.


Va ser un dels primers músics famosos obertament gais que va reconèixer estar infectat pel VIH i també un dels primers que va morir (als 41 anys, el 1988, a San Francisco) a conseqüència de les complicacions de la SIDA, a finals dels anys 80 .


F

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila