Technotronic



Technotronic va ser una banda musical belga, un dels grups impulsors del gènere house. Va gaudir d'un enorme encara que efímer èxit a la dècada de 1990.


El productor discogràfic belga Jo Bogaert (també productor de la banda L'Olimpe) sota el pseudònim de Thomas DeQuincey va idear el grup el 1989 unint-se a la vocalista Ya Kid K (pseudònim de Manuela Kamosi). La banda es va convertir en una de les principals impulsores del gènere house i els seus subgèneres a tot el món.


El 1989 es va publicar el primer senzill titulat Pump Up the Jam, un tema que va ser tot un èxit i que va sonar a nivell mundial al llarg de 1989 i 1990. A països com el Regne Unit va ser número dos a les llistes de vendes. Tot i que la vocalista era la zaireña Manuela Kamosi, per a la portada d'aquest senzill i per al playback del vídeo musical van utilitzar la imatge de la model i ballarina Felly, per aquesta raó el senzill va sortir a la venda sota el nom de Technotronic Featuring Felly.


Després d'aquest primer gran èxit, el 1990 es va publicar el primer àlbum, Pump Up the Jam - The Album, ja amb la imatge de Ya Kid K acompanyada pel gal·lès M.C. Eric (Eric Martin). Pump Up the Jam va tenir com a suport en teclats pel gran productor del gènere New Beat, Patrick Demeyer, conegut amb els projectes o sobrenom de Tragic Error i Fatal Error.


Al marge del ja esmentat èxit, en aquest disc es van incloure altres temes com This Beat is Technotronic o Get Up! (Before The Night is Over). Les dues cançons van aconseguir entrar al top 10 en nombrosos països al llarg del 1990, i fins i tot van escalar fins al lloc número 10 de les llistes de vendes nord-americanes. Per aquest motiu van actuar en programes de televisió tan populars com The Arsenio Hall Show o el mític Saturday Night Live. A més van exercir com a teloners en alguns concerts de Madonna.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila