The Gathering



The Gathering és una banda de rock alternatiu neerlandesa que als seus inicis va ser pionera en el metall gòtic, transcedint aquesta etiqueta per experimentar amb altres gèneres fins arribar a la seva actual denominació trip rock.


Es va formar el 1988 a la localitat d'Oss, Països Baixos, pels germans Hans i René Rutten, juntament amb Bart Smiths amb la intenció de crear una nova banda. Per conseqüència es van sumar Hugo Prinsen Geerligs, Jelmer Wiersma i Frank Boeijen que van aportar cadascun una quota molt important dins de la formació.


El seu primer treball musical va ser An Imaginary Symphony el disc origen del grup que els va portar a fer-se coneguts dins la seva ciutat natal.


Van gravar el disc Always... amb Marike Groot en veu femenina i Bart Smiths en veus guturals, el 1992.


Van gravar el disc Almost a Dance amb Niels Duffhues en veu masculina i Martine van Loon a la femenina, el 1993 després de la partida de Bart.


Temps després van decidir audicionar per al lloc de vocalista del grup, ja que Niels, vocalista procedent del Punk, no omplia les expectatives del grup. Va ser aquí quan Anneke van Giersbergen, una noia de 22 anys amb grans dots musicals va ser escollida per ser la nova vocalista del grup.



El 1995 van gravar el disc Mandylion, el primer disc de la nova era de The Gathering que seria un nou, i alhora reeixit, punt de partida. També marcant el final de la seva etapa Doom Metal gòtic.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila