Wyclef Jean



Nelust Wyclef Jeanelle Jean (Croix-des-Bouquets, Haití; 17 d'octubre de 1969) és un raper, músic i actor haitià, conegut per ser membre de l'exitós trio de hip hop The Fugees.


Als nou anys va ser quan ell va començar a tocar la guitarra i estudiar en un institut exclusiu per a gent d'ètnia negra. El 1987, Jean, el seu amic Prakazrel Michel (Pras) i la seva companya de classe Lauryn Hill, van formar un grup anomenat Tranzlator Crew, abans de fer-ho com The Fugees. Aleshores Wyclef treballava com a taxista.


The Fugees va signar per Ruffhouse Records i van gravar el seu àlbum debut, Blunted on Reality, que no va tenir gaire èxit. En canvi, el seu següent disc, The Score, vendria 17 milions de còpies a tot el món i llançaria a la fama aquest trio de talentosos artistes. Després del rotund èxit, Jean donaria començament a la seva carrera en solitari en 1997 amb Wyclef Jean Presents the Carnival Featuring the Refugee All-Stars (també anomenat simplement The Carnival). Les col·laboracions de l'àlbum incloïen Pras i Lauryn Hill, a més dels germans de Wyclef, I Threes, Neville Brothers i Celia Cruz. Els senzills de major reconeixement van ser "We Trying to Stay Alive" (adaptat de la cançó de The Bee Gees "Stayin' Alive") i "Gone Til November" (gravat amb New York Philharmonic Orchestra).


Jean ha treballat amb artistes com Shakira, Santana, Eric Clapton, Stevie Wonder, Celia Creu, Tevin Campbell, Stephen Marley, Cypress Hill, Bounty Killer, Whitney Houston, Destiny's Child, Sublim, Simply Red, Mya, Sinéad O'Connor, Flo Rida, Kimberly Scott, Queen, Pitbull, Nicki Minaj, Mick Jagger, Farina, Canibus, Black Eyed Peas, Eric Benet, Serj Tankian, Tarkan, Carrer Angosta i el grup Aventura.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila