Bill Medley



William Thomas "Bill" Medley (19 de setembre de 1940; Los Angeles, Estats Units) és un cantant i compositor nord-americà que ha compost diversos èxits al llarg de la seva carrera. Va ser membre del grup musical The Righteous Brothers als 60.


Va néixer a Los Angeles i es va criar al Comtat d'Orange, Santa Ana, al si d'una família de músics, el seu pare va dirigir una big band i tocava saxofon i la seva mare tocava el piano i cantava. Medley, que des de petit va sentir passió per la música, es va presentar a diversos concursos de cant aficionat durant la seva joventut, però no va ser fins que va escoltar la música de Ray Charles quan va decidir guanyar-se la vida amb ella. "Quan vaig escoltar Ray Charles, no va ser tant que ho volia fer," va reflexionar. "Era que necessitava fer això".


Medley va aprendre només a tocar el piano, cosa que el va conduir a escriure cançons. Va conèixer el seu company Bobby Hatfield quan tots dos van ser aparellats pel saxofonista John Wimber, que més tard va passar a fundar el moviment Vineyard Church, en una banda anomenada The Paramours i van començar a cantar a duo el 1962 ja com The Righteous Brothers. Junts gravarien singles d'enorme èxit com You've Lost That Lovin Feelin o Unchained Melody.


La seva associació va durar quatre dècades, encara que Medley va desenvolupar una carrera en solitari al marge del duo. The Righteous Brothers es van separar a finals dels anys 60 durant sis anys per tornar de nou el 1974. No obstant això el 1976, després de la mort de la seva dona, Bill Medley es va retirar de la música per criar el seu fill, fent aparicions eventualment com solista als primers anys vuitanta. Va demostrar la seva versatilitat en unir forces amb, Jennifer Warnes, cantant el tema principal de la pel·lícula "Dirty Dancing" (1987), "(I'veu Had) The Time of My Life" amb què va guanyar un Grammy a la millor interpretació vocal a duo, un Oscar a la millor cançó original i un Globus d'or.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila