Crown Heights Affair



Crown Heights Affair és un grup nord-americà de R&B/funk/discoteca de Brooklyn, Nova York, fundat el 1967.


Originalment conegut com Ben Iverson i el Nue Dey Express a Britne Records, fundat pel llavors baixista Donnie Linton, el grup va ser rebatejat per un barri de Brooklyn. La formació estava formada per Phillip Thomas (veu), William Anderson (guitarra/veu), Howard Young (teclats), Bert Reid i James "Ajax" Baynard (trompetes), Raymond Reid (trombó), Arnold 'Muki' Wilson ( baix), Julius Dilligard Jr. (trombó) i Raymond Rock (bateria, percussió). Amb contracte amb RCA van gravar el seu primer àlbum homònim el 1974, amb el seu primer senzill "(You Can't Bend My) Super Rod".


Van seguir canvis de personal, juntament amb un canvi el 1975 a De-Lite Records. L'enllaç posterior del segell discogràfic amb Polygram Records va fer que el grup guanyés audiències a tot el món amb senzills com "Dreaming a Dream", "Every Beat of My Heart", "Foxy Lady" i "Dancin'".


"Dreaming a Dream" va assolir el número u a la llista de jocs del Hot Dance Club dels EUA el 1975, (a més del Billboard Hot 100 dels EUA #43); i van arribar al segon lloc a la llista de ball dels EUA més tard aquell any amb "Every Beat of My Heart" (Billboard Hot 100 #83). A la llista de singles del Regne Unit van arribar al top 40 el 1978 amb "Galaxy of Love", i el número 10 el 1980 amb "You Gave Me Love". Tots dos temes van ser grans èxits discogràfics al Regne Unit, amb una potent secció de metalls a "Galaxy of Love" i una forta veu de cor a "You Gave Me Love".


El seu àlbum següent, Do It Your Way, contenia les cançons "Dancin'", "Far Out" i la seva resposta a la cançó de New Birth "Gotta Get a Knutt", "(Do It) The French Way". A la dècada de 1980. van ser productors discogràfics d'èxit per a alguns actes de Prelude Records com France Joli ("Gonna Get Over You"), i van produir dues cançons per a Amii Stewart el 1981. Crown Heights Affair es va dissoldre el 1984.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila