Frankie Goes to Hollywood



Frankie Goes to Hollywood (FGTH) va ser un grup de synth pop britànic, format a Liverpool, a principis dels anys 80. Van aconseguir molt èxit al Regne Unit i en altres països amb cançons com Relax, la lletra del qual al·ludia explícitament a les relacions sexuals , Two Tribes, la balada The Power of Love i Welcome to the Pleasuredome.


La seva formació incloïa Holly Johnson (prèviament baixista de Big In Japan) i Paul Rutherford (anys abans cantant de The Spitfire Boys) com a vocalistes, Mark O'Toole i Brian Nash, respectivament, al baix ia la guitarra, i Peter Gill a la bateria.


El primer senzill del grup, Relax, va aconseguir número sis a la llista d'èxits de la BBC i es mantindria a les posicions més altes entre els senzills més venuts al Regne Unit durant cinc setmanes consecutives gaudint d'un èxit que es mantindria fins al 1984 i convertint-se en el setè senzill més venut en aquest país de tots els temps. Després de l'èxit de Two Tribes i The Power of Love, FGTH es va convertir en el segon grup en la història del Regne Unit que aconseguia assolir el número u amb els seus tres primers senzills; el primer va ser Gerry and the Pacemakers el 1964.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila