Hurricane Smith



Norman "Hurricane" Smith (22 de febrer de 1923 - 3 de març de 2008) va ser un músic, productor discogràfic i enginyer anglès.


Smith va néixer a Edmonton, Middlesex, i va servir com a pilot de planador de la RAF durant la Segona Guerra Mundial. Després d'una carrera sense èxit com a músic de jazz (trompetista), Smith es va incorporar a EMI com a aprenent d'enginyer de so el 1959.


El 1971, Smith, utilitzant el pseudònim d'un artista de gravació d'Huracà Smith, va tenir un èxit número 2 al Regne Unit amb "Don't Let It Die". Aquesta gravació era una maqueta d'una cançó que havia escrit amb l'esperança que John Lennon la gravaria. Quan el va tocar per al seu company productor discogràfic Mickie Most, Most va quedar prou impressionat com per dir-li que l'alliberés tal com estava. [citació necessària] El 1972, va gaudir d'un èxit transatlàntic amb "Oh, Babe, What Would You Say?", que es va convertir en un Cash Box número 1 dels Estats Units i un èxit número 3 de Billboard Pop. Va arribar al número 4 a la llista de singles del Regne Unit. També s'inclou a l'àlbum debut homònim de Smith un tercer senzill d'èxit, una versió de "Who Was It?" de Gilbert O'Sullivan. (Regne Unit #23).


Van seguir alguns enregistraments, com "My Mother Was Her Her Name" (1972), "Beautiful Day, Beautiful Night" (1973) i "To Make You My Baby" (1974). No obstant això, els seus intents posteriors de produir enregistraments reeixits van resultar esquius. Aprofitant els seus esforços de gravació en solitari, Smith va emprendre dues gires pel circuit de cabaret del nord d'Anglaterra aleshores pròsper, amb banda i ballarins. Smith va comptar amb l'ajuda del baterista de sessió Peter Boita que va "arreglar" una banda per a Smith que estava formada majoritàriament per la banda temporalment dissolta "Bob Miller and the Millermen". Aquesta formació va continuar gravant l'últim àlbum que Smith va fer per a EMI Records, Razzmahtazz Shall Inherit The Earth, que va ser llançat el 1973.

Enderrock.cat

Actualitat Musical

Primera Fila